Alfalfa

Geneeskrachtige werking van Alfalfa of Luzerne

Alfalfa is een zeer voedende thee boordevol mineralen en vitaminen. Het bevordert de opname van mineralen en eiwitten en andere voedingsstoffen.

Gebruik alfalfa thee als ondersteuning bij een verhoogde behoefte aan mineralen en vitaminen zoals kinderen in de groei, sporten, zware inspanningen, zwangerschap, ouder worden, borstvoeding (verhoogt ook kwaliteit en hoeveelheid moedermelk), ondervoeding, eiwittekort, …

Alfalfa thee is ook populair en biedt ondersteuning bij volgende kwalen en klachten:

Alfalfa voor een vlottere overgang

Alfalfa thee is een fyto-oestrogeen en regelt de vrouwelijke hormonale balans. Het is te gebruiken bij menopauzale klachten als opvliegers, nachtzweten, vaginale droogte en osteoporose.

Haar, nagels en huid

Alfalfa bevat veel vitaminen, mineralen en aminozuren. Hierdoor zorgt alfalfa voor een goede conditie van de nagels en geeft weer glans aan het broos, gespleten of afgebroken haar.

Alfalfa thee draagt bij tot een stevige huid en ondersteunt de weefselgroei en -herstel bij een slappe huid en wonden.

Het gebruik van alfalfa helpt gaatjes in de tanden (tandcariës) te voorkomen.

Remineraliserend bij osteoporose en ondersteunt het kraakbeen

Door zijn remineraliserende en opbouwende werking helpt een regelmatige inname van alfalfa botontkalking te voorkomen. Alfalfa is te gebruiken voor een goede botaanmaak na de overgang en helpt bij zwakke beenderen.

Alfalfa werkt ondersteunend op het kraakbeen bij kraakbeenslijtage. Het smeert de gewrichten.

Alfalfa ter ondersteuning van vermoeidheid

Door zijn ijzergehalte is alfalfa geschikt bij algemene vermoeidheid en bloedarmoede. Het is een stimulans en geeft een versterkend gevoel bij vermoeidheid, lusteloosheid, energieverlies, prestatiezwakte en geheugenzwakte.

Verminderde schildklierwerking

Alfalfa is een tonicum voor de hypofyse en de schildklier. Het ondersteunt de verhoging van TRH (thyreotropine-releasing hormone) bij een trage schildklier.

Verder wordt deze populaire alfalfa thee nog veel gebruikt bij scheurbuik, bloedend tandvlees en terugkerende neusbloedingen, vochtophoping, niergruis, soepel houden van gewrichten, jicht, allergie, spataderzweren, cholesterolverlagende voeding, hartzwakte, slechte adem, diabetes 2, preventie van tumoren, …

Gebruik van Alfalfa

Alfalfa thee

1 – 3 maal daags 1 theelepel alfalfakruid per tas.

Alfalfa zaad

Alfalfazaadjes worden veel in gerechten gebruikt.

Alfalfa tinctuur

3 keer per dag 30 druppels in een glas water; gedurende 3 weken. Dan een stopweek.