Kruiden tegen prikkelhoest

HeemstPrikkelhoest is een droge hoest zonder slijm, die heel belastend kan zijn. De patiënt heeft naast de hoestprikkel ook pijn in de borst. Een prikkelhoest doet zich voor als symptoom van allerlei infectieziekten. In veel gevallen is een prikkelhoest het voornaamste symptoom in de eerste fase van een bronchitis.

Heemst tegen de prikkelhoest

Heemstwortel verlicht geïrriteerde slijmvliezen en is geschikt voor de behandeling van keelontsteking en prikkelhoest. Je kan thee zetten van heemst, maar ook gewoon op een stukje wortel kauwen.

Vliersiroop tegen hoest

Vlierbloesem bevordert zweten en stimuleert de afscheiding uit de bronchiën. Ze hebben hierdoor een verzachtende werking op de luchtwegen. Vlierbessen helpen bij verkoudheden door hun weerstandsverhogende werking. De combinatie is terug te vinden in de vliersiroop van Ladrôme. Het brengt onmiddellijk verzachting bij een vervelende hoest.

Lindebloesem inzetten tegen hoest

Lindethee helpt bij griep, koorts en luchtwegaandoeningen met droge prikkelhoest en verkoudheden. De werking is het krachtigst bij kinderen. Lindebloesem werkt ontstekingsremmende en antibacterieel.

Echinacea

Echinacea: de natuurlijke verhoger van de weerstand

Echinacea werkt krampstillend en doodt een reeks van bacteriën. Echinacea versterkt de weerstand en heeft daardoor een positief effect op prikkelhoest en is ondersteunend bij kinkhoest.

Weegbree bij hoesten

Weegbree heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en krampstillende eigenschappen. De plant werkt ook samentrekkend. Door deze complexe werking wordt weegbree vaak ingezet bij beginnende bronchitis met prikkelhoest.